Vilafranca div. 9 de maig: Amb la UE i el deute il·legítim no tenim futur

Amb la UE i el deute il·legítim no tenim futur

vilafrancadivendre9Divendres 9 de maig 19_30h Sala d’acte de l’Escorxador. Vilafranca del Penedès.

Acte amb

  • Josep Manel Busqueta  (Economista, membre del seminari Taifa d’economia crítica)
  • Javi Lechón i Dani Blasco (Plataforma Auditoria Ciutadana del Deute)

Organitza: Independència per canviar-ho tot + Multireferèndum

 

(Font: XarxaPenedès)  “Amb la UE i el deute il·legítim no tenim futur”. És el que asseguren les organitzacions de l’esquerra independentista vilafranquina (la juvenil Arran, l’estudiantil SEPC, Endavant i la CUP). I per explicar-ne els motius, han organitzat un acte aquest divendres 9 de maig a les 19.30h a l’Escorxador. Hi participarà l’economia Josep Manel Busqueta (que plantejarà quina és la natura i evolució de la UE fins a la actualitat), i Javi Lechón i Dani Blasco, de la Plataforma per l’Auditoria ciutadana del deute (que tractaran la política econòmica de la gestió del deute a la UE).

L’objectiu de la xerrada i de la campanya “Amb la UE no tenim futur” és posar sobre la taula els efectes negatius per la majoria de la població de la política econòmica de la UE i del deute. A més, aquesta campanya també dóna suport al Multireferèndum, una iniciativa que s’impulsa coincidint amb les eleccions europees perquè la gent debati i decideixi sobre qüestions bloquejades en les institucions polítiques.

Els organitzadors de l’acte han explicat en una roda de premsa que també volen “crear debat públic sobre el paper de la EU en el marc de les eleccions europees del proper 25 de maig”, perquè creuen que és “important generar debat a nivell local, saber quin model polític (neoliberal) i econòmic (capitalista) i no democràtic s’està promovent des de les institucions europees; i poder decidir en qüestions més properes i quotidianes que defineixen i condicionen en nostre futur”.